Arbeidsdeskundig onderzoek

Uitgangspunt is dat de begeleiding van een medewerker met beperkingen in zijn functioneren (meestal vanuit arbeidsongeschiktheid) begeleidt wordt door de leidinggevende.
De arbeidsdeskundige adviseert werkgever en werknemer bij vragen ten aanzien van de relatie tussen de vastgestelde medische beperkingen in het functioneren en de aan te bieden werkzaamheden, vragen van sociaal rechtskundige aard, vragen met betrekking tot de kosten van verzuim, en/of WIA-instroom e.d. Als medische zaken duidelijk zijn, kan de inzet van de arbeidsdeskundige het proces positief beïnvloeden. U krijgt een duidelijk advies ten aanzien van arbeidsmogelijkheden en eventuele consequenties voor werknemer en werkgever.

Een arbeidsdeskundig onderzoek is aan te raden in situaties waarin een medewerker waarschijnlijk niet terug kan keren binnen de eigen functie. Niet alleen kan de arbeidsdeskundige vaststellen of de conclusie ten aanzien van deze zogenaamde re-integratie in het eerste spoor de juiste is, ook kan hij adviezen geven ten aanzien van het vormgeven van een externe re-integratie, de zogenaamde re-integratie in het tweede spoor. Hierbij komen dan ook eventuelel subsidiemogelijkheden naar voren ten aanzien van het aanpassen van werkplekken, begeleiding van medewerkers en scholing. Niet alleen wordt op deze manier voldaan aan de eisen die de Wet Verbetering Poortwachter aan u stelt, ook kunt u vaak kostenbesparend werken.

Contact

  • Arbodienst voor Kwaliteit en Zorg
  • Heiligharn 254
  • 1785 ST Den Helder
  • info@arbodienstzorg.nl

Onze locatie

Laat een bericht achter

Copyright 2023 - Arbodienst voor Kwaliteit en Zorg
Inloggen | Webbly - Design websites | Ziber - Website software